Slobodan uvoz benzina dogodine

Bez autora
Mar 29 2010

Ministar trgovine Milosavljević potvrdio da će od 1. januara 2011. godine biti liberalizovano tržište naftnih derivata u Srbiji i da je NIS tužen za zloupotrebu monopola. 1. januara 2011. se otvara tržište.Udruženja trgovaca naftnim derivatima podnela su Komisiji za zaštitu konkurencije prijavu protiv Naftne industrije Srbije (NIS) zbog zloupotreba monopolskog položaja na tržištu naftnih derivata. Privatni trgovci se bune jer je NIS, koji je monopolski snabdevač benzinom i dizelom, smanjio cene goriva na svojim pumpama na nivo koji nije tržišan i tako ugrozio njihovo poslovanje.

Slobodan uvoz benzina dogodineMinistar trgovine Milosavljević potvrdio da će od 1. januara 2011. godine biti liberalizovano tržište naftnih derivata u Srbiji i da je NIS tužen za zloupotrebu monopola.

"Izjava premijera (Srbije Mirka Cvetkovića) od pre nekoliko dana bila je jasna i nedvosmislena, 1. januara 2011. se otvara tržište", kazao je Milosavljević danas na konferenciji u organizaciji Nacionalnog saveta za konkurentnost.

Ministar je kazao i da su udruženja trgovaca naftnim derivatima podnela Komisiji za zaštitu konkurencije prijavu protiv Naftne industrije Srbije (NIS) zbog zloupotreba monopolskog položaja na tržištu naftnih derivata.

Privatni trgovci se bune jer je NIS, koji je monopolski snabdevač benzinom i dizelom, smanjio cene goriva na svojim pumpama na nivo koji nije tržišan I tako ugrozio njihovo poslovanje

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik